Wat is nu Orthomoleculaire therapie?

" Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het organisme, door te  zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle moleculen die voor de herstelprocessen nodig zijn om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren ".

Voordat ik er bij toeval mee in aanraking kwam had ik er nog nooit van gehoord...ik zag echter mooie resultaten. Dit maakte mij nieuwsgierig en ik wilde hier wel meer over weten. Ik besloot om naast mijn werk als verpleegkundige deze opleiding te volgen en een eigen praktijk op te zetten.

 

De therapie is gericht op leefstijl, voeding en voedingssupplementen.

 

Helaas is het bijna onmogelijk om via voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingstoffen binnen te krijgen. Om ziekten te voorkomen of om ziekten te behandelen kan de inzet van voedingsupplementen nodig zijn. Deze supplementen bevatten een hoog gehalte van de stoffen die in mindere mate ook in de voeding voorkomen. Denk aan vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen maar ook minder bekende groepen zoals bioflavonoiden.

 

Wat ik doe is naar aanleiding van de klachten, op fysiek maar ook mentaal gebied, het lichaam van een optimale concentratie lichaamseigen stoffen te voorzien waardoor herstel bevordert wordt. Dit kan door het adviseren van voeding en voedingssuplementen maar ook aanpassingen in leefstijl. Soms kunnen eenvoudige aanpassingen al een positieve verandering teweegbrengen.